IT решения от ХИТ ОФЕРТА
За въпроси и поръчки
+359 878 203 115

Пишете ни по скайп:
Chat with me
Работно време на PC сервизa

Работно време и адрес
на компютърния сервиз

От понеделник до петък

Стара Загора
ул. Цар Симеон Велики 170 Б
Бизнес Център "Алекса"
с/у магазин Боруй
ет.3 офис 4
от 14:30 до 18:30 часа

или със запитване на
0878 203 115

събота и неделя - ПОЧИВНИ ДНИ

Как да се грижим за по-дългия живот на лаптопа си?

Вижте няколко полезни съвета от нас с гаранция за по-дълъг и качествен живот на Вашия Лаптоп!

Важно е да се грижите за Лаптопа си, да го поддържате в добра форма, за да Ви върши работи той максимално ефективно и дълго.

Превантивните мерки и профилактиката са винаги по-доброто решение пред един евентуален ремонт.


1. Пазете всякакви течности далече от Лаптопа Ви ~
– Разливането на вода, кафе, сокове или друго може да доведе до повреда или късо съединение, което да причини загуба на данни. Решението е просто – всички напитки да са далеч от компютъра!

2. Антивирусна програма ~
– Дори и ако знаете какво теглите и от какви сайтове, то може да съдържа вируси, които да доведат до поредица от грешки във Вашата хардуерна система или до забавяне работата на софтуера.

3. Дръжте храната далеч от Лаптопа си ~
– Не яжте пред вашия Лаптоп! Трохите могат да се заклещят между клавишите на клавиатурата и да причинят грешки при работа с нея.

4. Винаги използвайте Лаптопа си с чисти ръце ~
– Освен, че ще боравите доста по-лесно с тъчпада, намалявате риска от появата на различни замърсявания и неприятни петна.

5. За монитора ~
– Когато изключвате Вашия Лаптоп трябва да сте сигурни, че не сте забравили някой предмет върху клавиатурата, като например молив или слушалки. Те могат да надраскат или да повредят сериозно дисплея на монитора.

6. Не дърпайте захранващия кабел ~
– Издърпвайки захранващия кабел директно, вместо като поставите ръката си на контакта, има голяма вероятност да скъсате кабела или да повредите контакта.

7. Не усуквайте кабела ~
– Вместо това залепете кабела върху бюрото си – с тиксо или с изолирбанд, който може лесно дабъде премахнат, когато приключите работа с Лаптопа си.

8. Поставяйте външните устройства в правилните им слотове ~
– Винаги гледайте внимателно символите за слотовете на Лаптопа си, преди да поставите устройства в тях. Поставяйки буксата за слушалките в слота за USB например има висок риск да повреди слота.

9. Бъдете внимателни с дисковете ~
– Винаги поставяйте дисковете внимателно в правилния слот и под съоветния ъгъл, като се уверите, че е от правиланата страна.

10. Избягвайте резки температурни колебания ~
– Ако през зимата сте били навън и компютърът Ви е студен, не го включвайте веднага. Първо го оставете да се затопли до стайна температура. Така ще избегнете всякакъв потенциален риск от увреждане на диска при евентуална кондензация във вътрешността на машината. Избягвайте и пряката слънчева светлина, по възможност.

11. Не оставяйте Лаптопа си в кола ~
– Салонът на автомобила изпитва големи температурни колебания, които могат да повредят Лаптопа Ви, а и видът на чантата за компютър е една доста привлекателна цел за всеки крадец.

12. Почиствайте поне веднъж годишно Лаптопа си от натрупалия се прах вътре в него ~
– Погрижете се процедурата да бъде извършена от компютърен специалист, например от нас :)
Натрупалият се прах не позволява на системата да се охлажда правилно. Топлината може да унищожи дънната платка на Лаптопа Ви.

13. Избягвайте да поставяте тежки предмети върху Лаптопа ~
– Поставянето на книги или други тежки предмети върху Вашия преносим компютър и клавиатура може да предизвика притискане на LCD екрана и клавиатурата, което в крайна сметка ще го повреди.

14. Използвайте правилния размер чанта за Лаптопа си ~
– Каквото и да използвате, за да носите Лаптопа си се уверете, че то е достатъчно голямо за размера на Лаптопа Ви. Така ще избегнете надраскване, притискане или дори потенциалния риск да го изпуснете.

15. Винаги носете Лаптопа си в специалната му чанта ~
– Това правило важи с пълна сила особено, когато тръгвате на път или сте на открито. Много често именно изпускане или удар е основната причина за необратими щети на Вашия Лаптоп. Чантата значително ще намали риска от по-сериозни повреди, дори при евентуален по-силен удар.

16. Винаги върху плоска повърхност ~
– Опитайте се да поставяте Лаптопа си винаги върху плоска повърхност. Това със сигурност ще го предпази от повреди. В началото ще Ви се струва малко странно, особено ако сте свикнали да сте постоянно с него, дори и на открито.

Вярваме, че с изредените препоръки сме били от полезност за Вас и за Вашия Лаптоп.

Няколко прости правила и повече внимание могат всъщност да превентират големи щети!

Вашият коментар